Wat minimalisme je allemaal kan brengen

Dat ik zelf al enige jaren minimaliseer weten jullie inmiddels, maar weet je ook wat minimaliseren nog meer met zich mee kan brengen?

Kwaliteit VS kwantiteit

Sinds ik met minimalisme ben begonnen merk ik dat je ook veel meer gaat letten op andere dingen, zo koop ik bijvoorbeeld eerder duurdere dingen van kwaliteit dan goedkope prutkwaliteit. Niet alleen gaat het veel langer mee, het is beter voor het milieu. Daarnaast koop ik liever ouderwetse kwaliteit in de kringloop dan de goedkopere slechtere kwaliteit in bijvoorbeeld de Action.

Minimaliseren van afval

Dit proces zette weer het volgende in gang: Door beter kwaliteit te kopen hoef je ook minder weg te gooien, dit bespaard niet alleen afval, maar ook het geld wat je betaald om het weg te gooien. Als ik boodschappen doe let ik op de verpakkingen, zo koop ik liever losse tomaten dan voorverpakt in plastic. Als het even kan koop ik alles los en neem ik ze mee in eigen stoffen tasjes. Want plastic wat er niet in komt hoef je ook niet weg te gooien 😉

Betere voeding

Doordat je minder spullen hebt let je beter op wat je koopt. Dit geldt bij ons niet alleen meer voor spullen, maar ook voor ons eten. Want waarom let je wel op de spullen die je koopt, of je ze echt nodig heb, en niet op je voeding? Zo zijn wij niet alleen gaan minimaliseren op ons boodschappenbudget, maar eten we veel meer biologisch, veel minder vlees(zeg maar bijna vegetarisch), en kopen we minder happy food zoals koek, snoep en chocolade(want lege calorieën). Door minder snoepgoed en vlees te kopen bespaar je niet alleen op je uitgaven, het is natuurlijk ook gezonder.

Verduurzamen van je kledingkast

Ook mijn kledingkast (en die van de rest) is niet meer zoals het was voordat ik begon met minimalisme. Zo hebben we niet alleen veel minder kleding dan voorheen (echt, zoveel heb je niet nodig) maar kopen we ook kleding van betere kwaliteit. De kasten zijn lekker overzichtelijk en de producten zijn of van goede tweedehand kwaliteit, of van duurzame merken. Een capsule wardrobe is ideaal voor jezelf, maar zeker ook voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s