De inspirerende boeken van Gerard Hormann

Misschien denk je nu, wat heeft dit nou precies te maken met groen leven, of minimaliseren en vind je het een beetje een vreemde eend in de bijt. Pas als je de boeken gelezen hebt merk je dat ze hier prima tussenpassen en dat ze echt een aanrader zijn voor iedereen die het graag anders doet 😉

Inleiding

Onlangs was ik jarig en kreeg ik van goede vrienden een boekenbon cadeau. Omdat ik liever dingen tweedehands aanschaf ging ik op zoek naar tweedehand boeken op Bol.com en wat bleek? Ook hier kun je je boekenbon voor gebruiken! Ideaal dus en perfect passend. De boeken van Gerard Hormann had ik ook al langer op mijn verlanglijstje staan, vooral het boek Hypotheekvrij. Dit komt omdat ik op diverse minimalistische pagina deze als tip al meerdere keren voorbij zag komen en er zelfs minimalisten waren die het boek daadwerkelijk hebben aangeschaft.

Over de boeken

Deze boeken worden geschreven door een 65 politicoloog die er een bijzondere manier van leven op na houdt na het volledig aflossen van zijn hypotheek. In zijn boeken neemt hij je mee op zijn ontdekkkingsreis en houdt hij je meerdere malen een spiegel voor. Zo merk je dat dingen die al heel lang ‘gewoon’ zijn dat eigenlijk niet zijn. Want een dikke hypotheek hebben is toch normaal? En van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, of wel? en ach werken tot je 67 is toch prima te doen? In zijn boek leer je verassende inzichten en worden de normale dingen toch iets minder normaal.

Ook geeft hij handige tips en gaat hij eigenlijk door bezuinigingen steeds duurzamer leven. Zo kan hij rondkomen met minder geld en genieten van meer vrije tijd. Wat ik bijvoorbeeld erg verhelderend vond is kijken hoeveel geld je nou daadwerkelijk nodig hebt om alles van te betalen, zelf geeft hij aan dat een gezin met gemiddeld 1800 euro per maand rond kan komen als je hypotheek is afbetaald. Ook veegt hij de vloer aan met de tegenargumenten op je hypotheek af te lossen, de hypotheekrente afrek is een sigaar uit eigen doos en een hypotheekvrij huis is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Daarnaast staan er leuke dingen in om je bijvoorbeeld eens verder in te verdiepen, bijvoorbeeld het boek ‘No impact man’ waarin de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wordt gehouden. Of bijvoorbeeld een oude realityshow Schwarzwaldhaus 1902 waarin een gezin in een oude boerderij gaat leven zoals 100 jaar geleden. Zonder water, elektriciteit douche, wc en dergelijke. In het boek is ook te lezen dat het gezin na 3 maanden in de show te leven zoals 100 jaar geleden moeite heeft met het normale leven. Ze vinden het druk, hectisch en missen de rust.

Al met al inspirerende boeken die je zeker eens gelezen moet hebben! (Mocht je na het lezen van deze 3 graag meer willen lezen van deze schrijven, hij heeft nog meer delen geschreven 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s