Zoet bietensoepje met gevulde zoete aardappel

Heerlijk, af en toe een gezond soepje om weer wat vitamientjes binnen te krijgen. Deze soep was zelfs voor de kinderen voor herhaling vatbaar. Soep alleen is misschien een beetje saai dus maakte ik er er gevulde zoete aardappelen bij, een perfecte combinatie!

Omdat de zoete aardappelen lang in de oven moeten bereid ik die eerst voor: Verwarm de oven voor op 180 graden en pak 2 zoete  aardappelen in aluminiumfolie. Maak gaatjes met een vork in de folie en plaats ze ongeveer een uurtje in de oven.

Gauw verder met de soep, deze is lekker snel klaar dus ook ideaal voor wanneer je wat minder tijd hebt ( en dat komt wel eens voor met kinderen 😉 )

Ingredienten voor de soep

  • 500 gram gekookte bietjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 ml appelsap
  • 500 ml groentebouillon van een blokje

Verder nodig: Een staafmixer

De bereiding

  • Rasp de bietjes en snijd de appels in blokjes
  • Kook 500 ml water en doe het blokje erbij, laat zacht pruttelen
  • breng de bietjes met appel, appelsap en de bouillon aan de kook
  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten doorkoken tot de appel zacht is
  • Pureer het met een staafmixer tot een mooi glad geheel

Eet smakelijk, simpel en lekker gezond!

Liever een pititger soepje? Probeer dan eens deze pompoensoep

Gevulde zoete aardappels

Verder met de heerlijke aardappeltjes:  de combinatie lijkt misschien wat vreemd ( toegegeven, ik was een beetje sceptisch..) maar zeker voor herhaling vatbaar! Als het goed is staan je aardappeltjes nu al een poosje in de oven, laten we verder gaan met de vulling.

Ingredienten ( voor 2 personen)

  • 2 zoete aardappeltjes, schoongeboend
  • 150 gram feta in blokjes
  • 100 gram boerenkool in snippers ( ja echt!)
  • 2 el lichte olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl kapertjes
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el fijngesneden bieslook

De bereiding

  • Leg de versnipperde boerenkool in een ovenschaal
  • besprenkel de boerenkool met de lichte olijfolie, wat peper en flink wat zout ( het lekkerste is keltisch zeezout of himalaya zout)
  • Plaats de boerenkool de laatste 10 minuten bij de aardappelen in de oven
  • Als de aardappelen ongeveer een uurtje in de oven hebben gelegen haal je ze eruit en laat je ze even afkoelen
  • Snijd ze in de lengte doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
  • Let erop dat de schil heel blijft, deze heb je nog nodig!!
  • Meng het vruchtvlees met de balsamico azijn, kappertjes en de extra vergine olijfolie.
  • Doe het mengsel terug in de schil en leg daarbovenop de boerenkool uit de oven met de feta kaas.
  • Bestrooi het met wat bieslook

Enjoy!

Bron: Kookboek Supergezond en lekker, ISBN 978 90 396 2886 7

Een gedachte over “Zoet bietensoepje met gevulde zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s