Magneetplekken en minimalisme

Als je al een poosje bezig bent heb je misschien de term magneetplek wel eens voorbij horen komen, maar wat is dit precies, en hoe kun je het voorkomen?

Wat is een magneetplek?

Een magneetplek is eigenlijk de plek waar alles terecht komt waarvan je eventjes niet weet waar je het neer moet leggen. Denk bijvoorbeeld aan de post, folders of prulletjes die nog geen vaste plek hebben. Bij ons is dat bijvoorbeeld een kastje in de gang, je komt terug van je kind uit school halen en de handschoenen, schooltassen en tekeningen belanden er in no time bovenop.

Maar wat kun je eraan doen?

Wat je zou kunnen doen is het kastje in mijn voorbeeld weghalen als dat mogelijk is. Hierdoor is er geen mogelijkheid om de spulletjes daar neer te leggen en wordt je een beetje gedwongen om het meteen op te ruimen. Daarnaast is het handig om dingen een vaste plek te geven, bijvoorbeeld handschoenen in het kastje in plaats van erop, tassen meteen laten uitpakken en de spulletjes op het aanrecht zetten.

Bewustwording van de magneetplek

Ga er voor jezelf eens op letten, heb je zo’n plek waar je zonder al te veel nadenken dingen op legt omdat het even handig is? Probeer je er bewust van te worden dat het gebeurt en probeer het gelijk op te ruimen, want van uitstel komt afstel (bij ons in iedergeval wel ;))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s