Wat geef je een minimalist cadeau?

Zelf ben ik al een aantal jaren minimalist, maar een lastig puntje blijft toch wel verjaardagen, want wat vraag je als minimalist voor je verjaardag, of vraag je misschien wel niets? Ik geef je handige tips!

Cadeautjes die op gaan

Wil je wel graag een cadeautje voor je verjaardag maar wil je niet opgescheept zitten met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Vraag dan een cadeau wat op gaat, bijvoorbeeld fijne biologische zepen, losse thee in je favoriete smaak, fairtrade chocolade (bijvoorbeeld Tony Chocolony), een mooie bos bloemen of bijvoorbeeld soja kaarsen. Zo kunnen mensen je toch een aardigheidje geven voor je verjaardag zonder dat je achterblijft met veel nutteloze spullen die vaak met liefde worden gegeven.

Belevenissen of dagjes uit

Wat ook erg leuk is om te vragen voor je verjaardagen zijn belevenissen of dagjes weg. Vraag bijvoorbeeld een bioscoopbon voor je verjaardag en ga gezellig met de gever een avondje naar de bios. Of ga bijvoorbeeld een dagje uit naar Amsterdam met je moeder en vraag een lunchkaart voor een kek tentje daar voor je verjaardag. Of vraag bijvoorbeeld sauna bonnen en maak er een gezellig dagje van met je zus. Zo kunnen mensen je toch wat geven en heb je meteen een aantal leuke dingen om de kalender mee te vullen.

Vraag geld

Misschien niet het leukste om te krijgen op je verjaardag, maar zo kun je later wel een mooi duurzaam cadeau aanschaffen die je anders misschien niet had gekocht. Denk bijvoorbeeld aan een mooi onderdeel voor je dure hobby, bijvoorbeeld fotografie. Of koop er fijn keukenapparatuur van, bijvoorbeeld een duurzame mixer van een goed merk.

Wees duidelijk

Nog een tip; Wees duidelijk wat je van mensen verwacht voor je verjaardag, mensen kunnen het niet op je voorhoofd lezen dat je het deze verjaardag anders wilt dan dat ze gewent zijn. Wil je bijvoorbeeld een specifiek cadeau van iemand? Zeg dat dan gewoon, misschien minder verassend maar wel duidelijk. Zo voorkom je teleurstellingen en zit je later niet met spulletjes waar je misschien helemaal niet blij mee bent.

Tips voor cadeauverpakking

Wist je dat je cadeautjes ook prima kunt verpakken in krantenpapier? Met een leuk touwtje wat je nog hebt en een bloemetje uit de tuin ziet het er leuk uit zonder dat je inpakpapier nodig hebt. Ook is het leuk om cadeautjes te verpakken in stofjes van bijvoorbeeld versleten kleding, het is weer eens wat anders!

Heb jij nog minimalistische cadeautips? Laat het weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s